3 pikantne przyprawy, których właściwości warto znać
Pikantne przyprawy to często niedoceniany dodatek do potraw. Wiele osób zapomina, że oprócz smaku i aromatu, zawierają całe mnóstwo cennych składników (np. antyoksydantów), które mogą działać prozdrowotnie, a nawet leczniczo!
Poniżej znajdziecie grafikę z garścią informacji o wielkiej trójcy ostrych przypraw:
Może cię też zainteresować…
- Dlaczego zdrowe pestki słonecznika mogą ci zaszkodzić?
- Roszponka – z czym to się je?
- Robimy przetwory! Duszone śliwki
- 5 produktów, o których myślisz, że są zdrowe, a wcale nie są!
- Czy keczup może być zdrowszy od pomidora?
- Kotlety z soczewicy i pieczarek
- Dyniowe muffinki z orzechami (bezglutenowe)
- Rybka nie lubi pływać…
- Śledzie – kilka faktów, które warto znać
- Bombowy owoc – granat