Polska kuchnia bezglutenowa
Gotowanie bezglutenowe nie musi być nudne ani uciążliwe! Chleb kukurydziany, kurczak z sezamem, korzenne muffinki, pulpety w sosie, kremowa zupa ziemniaczana, bułki ziołowe, naleśniki, tarta ze szparagami, gulasz warzywny, tosty z pastą z groszku, sernik z czekoladą, faszerowane papryki, kotlety rybne – to tylko niektóre pomysły na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
W książce znajdziesz:
– Blisko 140 przepisów na dania różnorodne, niedrogie, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczne i bezglutenowe!
– Mnóstwo wskazówek i praktycznych porad na temat zakupów, gotowania, przechowywania żywności i codziennego życia osoby na diecie bez glutenu.
– Listę zbóż i produktów naturalnie bezglutenowych
– Ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania potraw pod kątem swoich upodobań i możliwości.