Dieta w chorobie Hashimoto
Hashimoto jest chorobą, w której dużą rolę odgrywa prawidłowa dieta. Pacjenci nie wiedzą co jeść w tej chorobie, bo szukając informacji o zaleceniach żywieniowych gubią się często w gąszczu nowinek i wzajemnie wykluczających się teorii. Dlatego właśnie powstała ta książka!
Znajdziesz w niej:
– Najważniejsze zalecenia diety w chorobie Hashimoto
– Charakterystykę składników pokarmowych, które mają największy wpływ na tarczycę.
– Omówienie schorzeń często towarzyszących chorobie Hashimoto (np. cukrzyca, insulinooporność, zespół policystycznych jajników, choroby sercowo-naczyniowe, atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, celiakia) i potrzebnych modyfikacji żywieniowych w części z nich.
– 115 przepisów, opatrzonych specjalnymi ikonkami (bez glutenu, bez pszenicy, bez laktozy, bez mleka) pomocnymi dla osób cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe.
Nowe wydanie książki dostępne od lutego 2020 🙂