Ciasta i desery dla diabetyków
Chcesz jeść zdrowo i bez cukru? Masz cukrzycę? A może po prostu ograniczasz cukier i dbasz o linię? Nie martw się, nie musisz całkowicie wyeliminować ze swojego życia słodkości i wypieków. Istotne jest za to jak przygotujesz swoje desery, jakich składników użyjesz i jak dużą porcję zjesz. Możesz wybierać spośród przepisów na ciasteczka i ciasta, desery bez cukru, naleśniki czy świąteczne wypieki. Nie zabrakło tu także pomysłów na słone i wytrawne przekąski.
W książce znajdziesz:
– 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, lody, koktajle, ciasta i ciasteczka, musy i placuszki
– informacje o kaloryczności każdego przepisu oraz ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika pokarmowego oraz kwasów tłuszczowych nasyconych
– wskazówki, czym zastąpić cukier
– porady dotyczące diety w cukrzycy